Cara - cara lelaki reject cinta perempuan ;)



Entri ini adalah kisah benar . Serius aku tak tipu korang !



  • MEMBERI ALASAN . Antara alasan yang popular :
  1. Saya dah ada girlfriend . (Padahal single je lagi )
  2. Cukup la sampai sini je kita couple . but we still remains teman yang paling rapat ye 
  3. Saya rasa better saya single . Kalau couple nanti sure susahkan awek saya nanti 
  4. Saya tak nak la kapel - kapel waktu belajar ni . Nak fokus study . ( padahal waktu tu tengah mengayat awek lain nak buat kapel )
  5. Jiwa saya tengah kacau la . Serabut sangat - sangat . Nanti - nanti jela bercinta ni .
  6. Awak saya anggap kawan je . Tak lebih dari tu .
  7. Saya tak suka bercinta dengan orang dekat . Tak de feel la nak rindu - rindu !  (bagi orang dekat)
  8. Saya tak suka bercinta dengan orang jauh . Susahlah kalau nak jumpa (bagi orang jauh)
  9. Awak ni baik sangat untuk saya . Saya ni jahat ! Tak sesuai la untuk awak .
  10. Saya tersangat la sibuk awak . Rasa macam PM je . So saya  malas la nak kapel - kapel ni .
  11. Kalau ada jodoh tak kemana kan . Ada jodoh nanti kita kawin jela .


  • PERMINTAAN MELAMPAU ATAU MENGARUT .  Contoh :
  1.  " awak , nanti kirim salam perkenalan dekat rumate awak ye . Dan tanya no. telefon dia sekali
  2. " boleh tak saya nak pinjam duit awak RM4k ke ? Sebab saya memang terdesak ni "
  3. " duit PTPTN saya dah habis la wak . Boleh tak awak belanja saya lunch dengan dinner tiap - tiap hari sampai hujung sem ni "
  4. " awak boleh tak pakai baju yang sendat - sendat sikit . Ni asyik longgar je "
  5. " awak , boleh tak topup kat handphone saya seratus . Senang sikit saya nak call awak "

  • MELALUI HANDPHONE :
  1. Asyik - asyik korang je yang call . Lelaki tu tak penah nak call korang balik .
  2. Balas mesej sangat la lambat . Bila korang hantar mesej , seminggu kemudian baru dia reply .
  3. Bila jawab call , dia lebih banyak mendiamkan diri .
  4. Korang hantar mesej berjela - jela panjang . Dia reply OK je .



ps : Sori la ayat tunggang - terbalik . Terngantuk la pulak ;p