(lirik) Aiman Hakim Ridza - Buatmu Cinta

lagu tema Projek Memikat Suami

Aku bisa membuatmu jatuh cinta
Kepadaku walaupun kau tak cinta
Kerna cinta kerna sayang
Kan datang padamu kerna terbiasa

Ooooohh....

Aku datang dalam hidupmu
Mungkin tak seperti yang kau inginkan
Tapi jangan kau menjauh
Cuba fahami mengapa aku di sini

Mungkin aku bukan yang engkau pilih
Tapi percayalah ini yang cinta pilih
Bersama dirimu walau hati tak mahu

(Chorus)
Beri cinta kesempatan
Untuk membuktikan semua

Aku bisa membuatmu jatuh cinta
Kepadaku walaupun kau tak cinta
Kerna cinta kerna sayang
Kan datang padamu kerna terbiasa

Aku bisa membuatmu jatuh cinta
Kepadaku walaupun kau tak cinta
Kerna cinta kerna sayang
Kan datang padamu kerna terbiasa

(Ulang Chorus)





(lirik) Dayang NurFaizah - Di pintu syurga


Lagu Tema Ariana Rose

Segalanya kaku
Hati terus menangis
Bila mengenangkan
Dirimu telah tiada

Kau pergi tanpa pesan
Tinggal aku sendiri
Menghitung hari
Tiada daya
Hilanglah sepi

[Chorus]
Duhai kekasih hati
Katakanlah padaku
Bahawa semua ini
Hanya igauan mimpi

Aku tak sanggup kasih
Kehilangan dirimu
Walau sedetik rindu mencengkam
Terasa pedih

[Ulang chorus]
Doaku kasih kita bersua
Di pintu syurga



*nice job dayang!

apa la sangat bakti siswa ni?

Sem lepas aku pergi bakti siswa .
   # Kepada kawan - kawan yg sgt mengenaliku tolong jangan pertikaikan .
      Disebalik mukaku yg sgt poyo + garang, terselit perasaan kasih sayang yg teramat sangat ;*
      Atas permintaan, aku buat jugak la entri ala - ala report ni . ewahhhh ;D



Tempat : Rujuk gambar
Masa : 3 hari waktu befday aku T.T
Anjuran : Kelab course aku + AJK kampung

Day 1
  • Sebelum berangkat, bayangan aku pasal family angkat :
  1. Rumah ditepi pantai yang terbentang luas . Ada pokok kelapa melambai - lambai .
  2. Rumah diperbuat dari kayu . So kalau berjalan boleh dengar bunyi kayu kriuk - kriuk .
  3. Mandi dekat telaga yg berada di luar rumah .
  4. Ada anak lelaki muka sebijik macam Junho 2PM suka menjala ikan .
  5. Atap rumah diperbuat dari nipah .
  6. Mak angkat suka makan sirih .
  7. Bapak angkat suka hisap rokok daun .
  8. Naik perahu di tengah - tengah laut .
  • Kampung kitorang nak pergi ni jauh masuk ke dalam . Mula - mula akan jumpa tempat warga - warga foreigner bercanda . Then pusing kiri , pusing kanan , terus , pusing kiri , pusing kanan , terus , baru jumpa kampung . Almaklumlah , kampung sebelah laut la katakan .
  • Sampai je kat kampung , gile kau aku terkejut ! Kampung tersebut tidak seperti yg aku gambarkan . Ini perkampungan orang kaya je ni . Rumah banyak besar - besar . Kalah kampung aku ;D

  • Acara dimulai dengan ucapan alu - aluan ketua kampung yang segak bergaya dan penyerahan anak angkat kepada family angkat secara tak formal . 
  • Tapi malangnya , family aku tak datang pun ambik kitorang . Sedih aku bila tengok membe - membe tangkap gambar senyum - senyum dengan family angkat . 
  • Utk menjaga hati kami yang tak dijemput ni , kitorang tangkap jela gambar dengan pengacara majlis . 
  • Yang specialnya ketua kampung hantar kami balik rumah family angkat . Bak kata ketua kampung , kami ni anak angkat yatim . Sebab mak angkat kami janda kaya 0.o



  • Bila sampai je depan rumah mak angkat , kitorang terpegun sebab rumah mak angkat kami antara rumah terbesar di kampung tu ;D.
  • Kitorang disambut dengan tangisan kanak - kanak kecil menagih perhatian .
  • Mak angkat cakap ; die sakit lutut sebab tu tak dapat ambik kami . Its OK la mak ;)
  • Mak angkat kami dah sediakan satu bilik yang cukup pakej untuk kami nak beradu . Gile selesa ! Sebab tu la kami selalu terlambat datang aktiviti atas sebab katil selesa sangat ;)

  • Petang tu mak cakap nak masak something special untuk kami . Tapi berasaskan telur dan ikan . Sebab mak memang tak suka makan ayam . Alahai mak memang pandai saving ! Untung
  • Mak suruh kami pergi kedai beli telur sambil bawak budak kecik yang menangis tadi . Nama "jelita" . Popular gile budak tu , habis semua org kenal . Aku pulak yg malu <tetibe>
  • Balik rumah , mak suruh tolong die masak . ERKKKK 0.O"
  • Walaupun ilmu memasak separa je kat kepala ni , tapi punye la confirm gilee aku cakap " Boleh je mak " . Perkara pertama mak suruh buat perah santan . Punye la lama aku perah santan . Aleh - aleh mak yang masak . HAHAHA ;D .


  • Malam hanyalah penyerahan anak angkat secara formal sebab ada tetamu VIP datang nak rasmikan majlis . Paling terharu mak punyelah sakit lutut sangat sanggup berjalan kaki ke sekolah untuk kitorang . Terima kasih mak . < bajet mak baca blog >
  • Lepas tu balik rumah terus tidur tak sedar dunia.

Kalau ada permintaan baru aku sambung untuk Day 2 dan Day 3 ;D